Stadsparkeerplan blijft aan de Haagweg

Het parkeerterrein aan de Haagweg kan op die locatie blijven en zal in de toekomst omgebouwd worden tot parkeergarage. Dat is het gevolg van een motie van de VVD Leiden die gisteravond door een grote meerderheid in de gemeenteraad werd gesteund. Directeur van de St. Stadsparkeerplan Chris Verplancke zegt in een reactie heel blij te zijn “het is nu zeker dat we aan de Haagweg blijven, alleen de PvdA en Groenlinks waren tegen, het is natuurlijk de afgelopen jaren al bewezen dat de locatie aan de Haagweg prima voldoet.”

Verder zegt hij dat er nu gekeken gaat worden hoe snel de tijdelijke locatie aan de Plesmanlaan gerealiseerd kan worden. Stadsparkeerplan zou per 1 april van het terrein aan de Haagweg weg moeten omdat de NS, huidige eigenaar van de grond, deze wil verkopen aan dochtermaatschappij Structon. Het bestemmingsplan zal zo gewijzigd worden dat er straks een parkeergarage met 1000 auto’s gerealiseerd kan worden.

Advertentie

Leiden Stadsparkeerplan


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×