CDA: "Hoog tijd voor een nieuw college"

“Dit college is klaar. De fut is eruit. Sommige wethouders hebben hun vertrek al aangekondigd. Anderen zullen wat het CDA betreft spoedig volgen,” het zijn de laatste campagnewoorden van CDA-lijsttrekker Jan-Jaap de Haan die aan het einde van de verkiezingscampagne nog éénmaal de boodschap kwijt wil dat de inwoners van Leiden op 7 maart de mogelijkheid om te kiezen voor een serieus alternatief. “Het CDA-Leiden biedt dat alternatief,” aldus De Haan die inzet op een nieuw college met een andere bestuurscultuur: “De Leidse politiek moet leren van slechte voorbeelden uit de afgelopen jaren, zoals de voordurende strijd tussen ondernemers en wethouder Alexander ‘precarioheffing’ Geertsema (VVD) en het enorme wantrouwen tegen Ron ‘schaamscherm’ Hillebrand (PvdA).

“Onze slogan luidt “Leiden kan anders!”.Veel Leidenaren hebben het gevoel dat er níet geluisterd wordt, dat megaplannen doorgedrukt worden en dat plan op plan wordt gestapeld. “Het is toch allemaal al besloten”, is een veel gehoorde kritiek. Daarom is het tijd voor een nieuw college.”

“Een nieuwe ploeg kan met een nieuw elan aan de slag. Keuzes maken en uitvoeren wat al jaren ligt te wachten. Een krachtige, frisse en transparante politiek moet ontstaan. Wethouders moeten zich meer afvragen wat goed is voor de stad, in plaats van zich bezig te houden met machtsspelletjes. Het échte krachtenspel moet in alle openheid gespeeld worden in de gemeenteraad, op basis van de verhoudingen die de kiezer op 7 maart vaststelt”, aldus De Haan.

De afgelopen zeven jaar heeft het CDA in de oppositie gezeten. Dat was volgens De Haan een moeilijke tijd: “Maar die hebben we wel nuttig besteed. We zijn klaar voor een nieuwe tijd, met een ander beleid. Wij hebben in de campagne laten zien dat wij serieuze alternatieven bieden voor het huidige collegebeleid. Het CDA staat voor een schoner, veiliger en een beter bereikbaar Leiden, waar voldoende ruimte is om te wonen en te werken”.

Advertentie

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×