SP winnaar gemeenteraadsverkiezingen

De SP is de grote winnaar geworden van de gemeenteraadsverkiezingen in Leiden. De partij gaat van drie naar zeven zetels. De SP wordt daarmee de tweede partij in de Leidse gemeenteraad. Ook de PvdA boekte winst en steeg van acht naar tien zetels. De PvdA blijft daarmee de grootste partij in Leiden.

De VVD moest één zetel inleveren en zakt van zeven naar zes zetels. Ook GroenLinks gaat in zetels terug, van zes naar vier. D66 zakt van vijf naar twee en het CDA blijft gelijk met vijf zetels. Leefbaar Leiden moest ook een zetel inleveren en gaat van drie naar twee. De Christen Unie wint één zetel en staat nu op twee. Stadspartij LeidenOntzet behaalde één zetel. De opkomst in leiden bedroeg 57,4 procent en was daarmee hoger dan bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2002.

Leiden Gemeenteraadsverkiezingen 2006


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×