Voorkeurstem probleem voor ChristenUnie

8

Janine Clement, de nummer vier op de lijst van de ChristenUnie, is met voorkeurstemmen in de Leidse gemeenteraad gekozen. Daarmee heeft de partij van Guido Terpstra een probleem. Clement wil namelijk de raad helemaal niet in en had zelfs al haar vertrek aangekondigd. Oud-fractievoorzitter Filip van As acht de kans dan ook gering dat Clement haar plek in de raad zal innemen.

 

Delen

8 reacties

 1. KIEZERSBEDROG. Dan had Clement zich maar niet op de lijst moeten laten zetten.

 2. Dat is mijns inziens fatsoenlijk noch christelijk om jezelf op een lijst te zetten, daarmee te suggereren, dat je beschikbaar bent om het dan te laten afweten

 3. Chris Sol (voorzitter ChristenUnie Leiden) op

  Geen probleem, maar verrassing!

  Janine stond op nummer vier, omdat ze een stapje terug wilde doen. De nummer twee, Richard Roos, stond bij ons al in de startblokken. Dan is het toch niet meer dan logisch dat je je even beraadt over wat nu de beste weg is. Maar de kiezer heeft gesproken: Janine heeft met voorkeurstemmen een zetel veroverd. We zien dat als een bekroning van acht jaar gedegen werk als duo-raadslid. Janine gaat er dan ook voor. En daar zijn we bij de ChristenUnie Leiden heel blij mee.

   

 4. Daan Sloos op

  Is het echt waar Chris gaat Janine echt in de raad

  Ik ben daar zeer blij om

  Heb haar altijd als een zeer deskundige vrouw op het gebied van ruimtelijke ordening ervaren

  Goedzo Janine

  Groet aan de christenUnie

  Daan Sloos

 5. Jan-Jaap de Haan (CDA) op

  Janine,

  Van harte welkom (hoewel je er eigenlijk al was natuurlijk, maar dan als duo)! Gefeliciteerd met je zetel. Jullie hebben ‘m verdiend en het is terecht dat jij er op gaat zitten. Erg jammer voor Richard, maar die komt er ook. Guido en jij zijn een mooi team. Ik verheug me op de samenwerking.

   

 6. Conny Broeyer op

  Van harte gefeliciteerd, Janine!!! Wat leuk je zo stralend op de foto te zien en erg grappig dat de oproep van de VVD ‘doen’ erbij staat.

  Conny Broeyer

   

   

 7. Kijk, men begint nu al elkaar een vuist in het achterste te duwen…….gefeliciteerd allemaal…..

 8. RBA Mittelmeijer op

  Janine ik hoop dat je het toch doet en dat je dat voor jezelf kan waar maken.

  Want er is een ding belangrijk:

  Heel veel plezier , maar blijf jezelf want je hebt er maar een.

  Petra Hoogeveen.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline