DWARS wil Oostvlietpolder groen houden

De jongerenorganisatie van GroenLinks, DWARS, wil dat GroenLinks het standpunt over de Oostvlietpolder wijzigt. DWARS zal hierover tijdens de eerstvolgende ALV van GroenLinks een motie indienen. Om het standpunt kracht bij te zetten is DWARS Leiden lid geworden van de vrienden van de Oostvlietpolder. Ook willen de GroenLinkse jongeren actie gaan voeren als de polder bebouwd dreigt te worden.

“Het is onzin om de Oostvlietpolder te bebouwen. De polder heeft een ecologische waarde en daar zou GroenLinks zich juist voor in moeten zetten,” zo laat DWARS-Coördinator ‘Extern’ Simon Otjes weten.

De uitslag van de verkiezingen geeft aan dat GroenLinks is afgestraft voor een aantal standpunten, waarvan DWARS verwacht dat juist de Oostvlietpolder heeft gezorgd voor het grote verlies. “Bij kraampjes op de markt hoorde je steeds onbegrip over het GroenLinks-standpunt over de Oostvlietpolder”, aldus Agnès Denie, een DWARS-lid dat de GroenLinks campagne heeft ondersteund.

Leiden Oostvlietpolder


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×