Pvda-wethouder Ron Hillebrand voor zijn laatste omstreden project; het 'schaamscherm' bij het Centraal Station. (Archieffoto: Chris de Waard),

Pvda zet Hillebrand aan de kant

PvdA-Wethouder Ron Hillebrand keert niet terug als wethouder in het nieuw te vormen college. Hillebrand is sinds mei 2000 wethouder van onder meer Ruimtelijke Ordening, Wonen, Verkeer, Wijkontwikkeling en Regiozaken. De nieuwe Pvda-fractie heeft Hillebrand dit weekend laten weten niet met hem verder te willen. Hillebrand vindt het jammer dat de Pvda hem niet eerder het signaal heeft gegeven dat het einde van zijn politieke loopbaan in Leiden naderend is, omdat hij zich er nu niet op heeft kunnen instellen en voorbereiden. Eerder Liet fractievoorzitter Marije van den Berg al weten dat haar partij bij college-deelname de verhouding man-vrouw even groot wilde laten zijn. Daarmee was al duidelijk dat Hans Buijing of Ron Hillebrand zou afvallen. Hillebrand zegt zich nu even te gaan bezinnen op zijn toekomst en heeft verder niets toe te voegen aan zijn uitgegeven verklaring.

Ron Hillebrand geeft rond zijn vertrek de volgende verklaring af: “Afgelopen zaterdag heeft de PvdA-fractie mij medegedeeld dat zij mij niet zal voordragen als kandidaat-wethouder voor de komende Raadsperiode. Zoals bekend had ik graag nog enkele jaren mijn inzet gegeven aan het wethouderschap, vooral om de wijkontwikkeling van Leiden Noord en Zuidwest tot een goed einde te brengen. In de lokale democratie is het vertrouwen van de eigen fractie een noodzakelijke voorwaarde om te kunnen functioneren. Ik respecteer ten volle het genomen besluit en ga graag, hoewel enkele jaren eerder dan verwacht, op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik heb de afgelopen vijftien jaar als gemeenteraadslid en wethouder met heel veel plezier in en voor Leiden gewerkt en ben de PvdA dankbaar voor de kansen die mij zijn geboden en de steun die ik in al die jaren bij mijn werk heb mogen ontvangen”.

Naar aanleiding van enkele negatieve reacties op het bericht heeft de Pvda Leiden de reactiemogelijkheid op hun website verwijderd. Ook zijn de reeds geplaatste reacties van de site gehaald.

Leiden hillbuiweg


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×