Sleutelstad FM claimt kabelfrequentie RTL FM

Sleutelstad FM heeft bij de regionale programmaraad verzocht om alsnog via de kabel te worden doorgegeven. Op 8 juli vervallen de uitzendingen van de commerciele radiozender RTL FM, omdat de rechter heeft besloten dat dit station enkele jaren geleden ten onrechte een zendmachtiging heeft gekregen. De zendvergunning van RTL FM is onlangs door minister Brinkhorst alsnog toegewezen aan het nieuwe radiozender 100%NL. Deze zender wil 24 uur per dag Nederlandstalige hip-hop gaan uitzenden.

Volgens Sleutelstad Media, het bedrijf achter Sleutelstad FM, is het geen vanzelfsprekendheid dat de plek van RTL FM automatisch wordt overgenomen door een nieuwkomer die zich nog moet bewijzen. Ook wijst Sleutelstad er in de aanvraag op dat er in het nieuwe radiopakket geen enkele regionale radiozender is opgenomen. De enige zender die die status formeel heeft is City FM, maar vanwege het ontbreken van een regionale invulling bij dat station heeft de programmaraad die zender het stempel ‘regionaal’ afgelopen maandag ontnomen.

Leiden Sleutelstad FM


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×