Martelmeeuwen vermoorden Leidse huisdieren

De meeuwenplaag die Leiden al jaren, vooral in de zomermaanden, teistert, blijkt van veel grotere omvang te zijn dan tot nu toe bekend. Niet alleen bezorgen de meeuwen talloze mensen slapeloze nachten, ze vergallen ook vakanties omdat mensen niet meer in de tuin durven te gaan zitten vanwege aanvallende meeuwen en de krijsende vogels vermoorden zelfs huisdieren. Dat zei CDA-raadslid Joost Bleijie gisteravond in NOVA.

Volgens stadsbioloog Frits van der Sluis heeft het geen enkele zin om, zoals het CDA wil, een ontheffing te vragen van de Flora- en Faunawet. “Dat zou helpen als we wisten wat we dan moesten doen, maar het probleem is juist dat niks helpt”. In het verleden heeft de gemeente de meeuwen al bestreden met een Valkenier, het verwijderen van nesten, het vervangen van eieren door exemplaren van kalk en angstaanjagende vliegers. Zelfs het laten horen van geluiden van angstige meeuwen bood geen soelaas.

Leiden meeuwen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×