CDA: "Gemeente laks in bestrijding meeuwenoverlast"

De aanpak van de meeuwenoverlast laat sterk te wensen over. Dat zegt CDA-raadslid Joost Bleijie naar aanleiding van tal van telefoontjes en e-mails die hij de afgelopen weken ontving van verontwaardigde Leidenaren die de speciale meeuwenmeldlijn van de gemeente belden. “Mensen melden de nesten bij de gemeente, maar vervolgens wordt er wekenlang niets ondernomen. Gevolg is dat de eieren uitkomen en dat de overlast van jonge meeuwen begint,” aldus Bleijie die verantwoordelijk wethouder Steegh nu om opheldering gaat vragen.

Ronduit stuitend vindt Bleijie de berichten die hij krijgt van inwoners dat de gemeente weigert in te grijpen. “Het kan natuurlijk niet zo zijn dat Leidenaren die naar de gemeente bellen om een nest te melden afgescheept worden met de mededeling ‘ja maar mevrouw, voor één nestje komt de brandweer echt niet’ of ‘meneer uw gemelde nest ligt echt te ver buiten de route van de brandweer’. Zo lossen we het probleem natuurlijk nooit op,” zo stelt Bleijie. hij wil van de wethouder weten hoe vaak de brandweer daadwerkelijk in actie is gekomen om de meeuwenoverlast te bestrijden.

Onderzoek
Tenslotte wil Bleijie van wethouder Steegh weten waar het onderzoek dat de Universiteit Leiden in opdracht van de gemeente uitvoert, zich op richt. Bleijie zegt ook daarover veel vragen te krijgen. “Aangezien de hoofdmoot van de maatregelen een vierjarig onderzoek bevat, zijn veel Leidenaren benieuwd naar de vorderingen. Het maakte mij eigenlijk ook wel nieuwsgierig naar de onderzoeksvraag die is uitgezet bij de universiteit. Het geeft immers aan op welke manier we de meeuwen gaan onderzoeken en wat de specifieke aandachtspunten zijn van het onderzoek. Bovendien geeft het een denkrichting aan waarbij logischerwijs andere denkrichtingen worden uitgesloten. Ik hoop dan ook dat de wethouder de komende vergadering kort kan aangeven waar het gestarte onderzoek zich zoal op richt,” zo besluit Bleijie.

Advertentie

Leiden meeuwen


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×