CDA eist alsnog actie tegen de meeuwen

Het CDA neemt geen genoegen met de antwoorden die de partij kreeg van het College van B&W over de bestrijding van meeuwenoverlast. Het college weigert om een ontheffing te vragen van de Flora- en Faunawet om maatregelen te nemen tegen de meeuwen. Dat is nodig omdat de meeuw een beschermde vogel is. Volgens burgemeester Lenferink zullen de maatregelen waar het CDA om vraagt echter niet helpen. “We gaan geen ontheffing vragen voor zaken die toch niet helpen,” zo redeneert het college. CDA-raadslid Joost Bleijie bestrijdt die conclusie en kondigt aan dat zijn partij in nadere vragen alsnog op maatregelen gaat aandringen.

Volgens Bleijie is het goed mogelijk om een aantal maatregelen te nemen die wel soelaas bieden. “De inzet van een valkenier en het plaatsen van nestwerende prikkers en netten is in het verleden succesvol gebleken,” aldus Bleijie. “De valkenier moet echter structureel worden ingezet en dat is in het verleden nooit gedaan. Ook moet de gemeente zelf maatregelen nemen en deze niet overlaten aan de bewoners”.

Advertentie

Leiden meeuwen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×