Derde lustrum Propop op de tocht

De 15e editie van Propop die in oktober gehouden zou worden in Societeit Minerva gaat niet door. De gemeente weigert een vergunning te verlenen, omdat die in strijd zou zijn met de eisen die de Drank- en Horecawet stelt. Het verbod komt na een klacht van het bureau Eerlijke Mededinging van Koninklijke Horeca Nederland. D66 en de VVD vroegen afgelopen avond in de gemeenteraad om de vergunning alsnog te verlenen. Burgemeester Lenferink gaf aan geen enkele mogelijkheid te zien om aan die wens tegemoet te komen. Volgens Lenferink zijn er wel alternatieve locaties voor het feest, zoals de Groenoordhallen.

De afgelopen 14 jaar werd Propop gehouden in de Stadsgehoorzaal. In verband met de verbouwing die daar plaatsvindt, wilde de organiserende Business Club Leiden uitwijken naar Minerva. Die stemde in, maar wordt nu dus door de gemeente teruggefloten.

Leiden propop


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×