GroenLinks teleurgesteld over bestuurlijke zwakte college

Collegepartij GroenLinks is zeer teleurgesteld over de ontruiming van de Eurodusnie-panden in de Koppenhinksteeg. Jos Posthuma, fractievoorzitter van GroenLinks noemt het gemeentelijk ingrijpen een teken van bestuurlijke zwakte. “Zelf verkeerde ik met vele anderen aan het eind van de buurtbijeeenkomst op dinsdag jl. in de veronderstelling dat alle voorwaarden aanwezig waren om tot heropening op zaterdag te komen.” Aanstaande dinsdag zal GroenLinks de ontruiming in de gemeenteraad aan de orde stellen.

Voor al de noodverordening van burgemeester Lenferink afkondigde voor het gebied rond de pand is GroenLinks in het verkeerde keelgat geschoten. De burgemeester greep naar dit ‘uitzonderlijk zware gemeentewapen’ vanwege de vrees voor ernstige verstoring van de openbare orde. Op grond van het bevel was het tussen zaterdagochtend 8.00 uur tot en met zondagochtend 8.00 uur niet toegestaan om binnen een straal van 5 meter rond de panden Hooglandse Kerkgracht 4 en Koppenhinksteeg 2 bc te komen.

Leiden Linkse Kerk


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×