Piet van Sterkenburg, hier op archieffoto van Chris de Waard, ontving in oktober 2005 ook al de erepenning van de Gemeente Leiden voor zijn verdiensten voor de stad Leiden. 

Van Sterkenburg krijgt hoge onderscheiding

Prof.dr. P.G.J. van Sterkenburg heeft vandaag de Gouden Lis met oorkonde uitgereikt gekregen door de commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland, de heer J. Franssen. De heer Van Sterkenburg krijgt deze Zuid-Hollandse onderscheiding voor zijn vele verdiensten voor de 3 October Vereeniging in Leiden en de uitstraling daarvan naar de provincie Zuid-Holland. De uitreiking vond plaats in het stadhuis van Leiden. Piet van Sterkenburg is, behalve bekend taalkundige en publicist, van 1993-2006 voorzitter van de 3 October Vereeniging Leiden geweest. Het 3 Octoberfeest is het grootste stadsfeest met een historische achtergrond in Nederland. Onder leiding van Van Sterkenburg is de vereniging niet alleen veel groter geworden (thans ca. 11.000 leden), maar ook professioneler.

Door sponsoring, het introduceren van de 3 Octoberlezing en de instelling van een scholenprijsvraag voor de Leidse regio. De Gouden Lis is de hoogste provinciale onderscheiding van Zuid-Holland. Ingesteld in 1952 door Provinciale Staten en bedoeld voor personen die zich zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de provincie.

Leiden 3 Oktober


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×