Halloweenoptocht door Leidse Slaaghwijk

Dinsdag 31 oktober is er met de kinderen van obs De Merenwijk en de kinderen van de speeltuin Merendroom een lampionnenoptocht in de Slaaghwijk. Deze Halloween-tocht voert de kinderen langs een aantal onveilige plekken in de buurt. Het gaat om plekken die verkeersonveilig zijn en plekken die sociaal onveilig zijn. Wethouder Gerda van den Berg loopt ook mee. De optocht begint om 16.30 uur op speeltuin Merendroom bij de Milanenhorst en duurt ongeveer een half uur.

Op maandag 6 november is er een vervolg in de vorm van een fietsroute, eveneens in de Slaaghwijk. Er wordt dan om 9.30 uur in de ochtend door kinderen van groep 8 van obs De Merenwijk de route gefietst. Zij hebben (met stagiaires van het ROC) eigen verkeersborden gemaakt, die op die dag ook worden opgehangen in de wijk. Ook hier is de speeltuin het startpunt.

De bedoeling van beide tochten is de onveilige situaties onder de aandacht te brengen en voorstellen ter verbetering hierover te geven

Cultuur Leiden halloween


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×