Raad stelt vraagstelling koopzondagenreferendum vast

De gemeenteraad heeft donderdagavond met algemene stemmen de vraagstelling voor het referendum over de openstelling van winkels buiten de singels op zondag vastgesteld. Lange tijd was er in de voorafgaande raadscommisievergadering Werk en Financiën gediscussieerd over de vraag of er moeten of kunnen in de vraagstelling moet komen. De definitieve vraagstelling luidt nu: Wilt u dat ook winkels buiten het centrum van Leiden in plaats van 12 maal per jaar voortaan iedere zondag geopend kunnen zijn? Ja/Nee.  

De initiatiefnemers mogen nu 4000 handtekeningen gaan verzamelen zodat het verzoek tot het houden van een referendum over dit onderwerp ook daadwerkelijk door de gemeenteraad in behandeling kan worden genomen.

Leiden Koopzondag


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×