College bevordert winkeltijdenreferendum niet

Greetje van Gruting van de VVD vroeg gisteravond aan het college waarom er zo slecht aangegeven is waar de handtekeningen gezet kunnen worden voor het winkeltijdenreferendum. Om dit referendum aan te vragen zijn 4000 handtekeningen nodig, terwijl er nog geen 200 zijn gezet. Het college ziet het echter niet als haar taak om te bevorderen dat mensen hun handtekening zetten. Het referendum is niet uitgegaan van de gemeenteraad, maar van particulieren, die dus zelf campagne moeten voeren om de handtekeningen binnen te halen. Het college stelt wel vijf locaties ter beschikking en heeft in de stadskrant de regels voor het referendum laten opnemen. Ook verstuurt de gemeente persberichten.

Handtekeningen kunnen tot 18 januari gezet worden op de volgende locaties:Centrum: Stadhuis, Stadhuisplein 1 bij de informatiebalie; Centrum: Bureau Parkeerbeheer, Tweelingstraat bij de receptie in het Tweeling- huis; Leiden Noord: Brandweerkazerne, Gooimeerlaan 25 bij de receptie; Leiden Oost: Dienst Milieu & Beheer, Adm. Banckertweg 15 bij het Servicepunt M&B; Leiden Zuid-West: Vijf Meibad, Boshuizerlaan 3 bij de receptie van het zwembad; Leiden West: 3 Oktoberhal, Smaragdlaan 99 bij de receptie van het Sportbedrijf.

Deze locaties zijn op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur geopend. Het Stadhuis is ook geopend op donderdagavond tot 20.00 uur. Bureau Parkeerbeheer is ook geopend op donderdagavond van 19.00 – 21.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Advertentie

Leiden winkeltijden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×