Bijna negen ton voor Leids Weeshuis

Het Leidse voormalige Heilige Geest- of Arme Wees- en Kinderhuis aan de Hooglandse Kerkgracht krijgt van de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten (RACM) bijna negen ton voor restauratie en herontwikkeling tot het Kinderrechtenhuis. In het voormalig Weeshuis worden ook het Provinciaal Archeologisch Centrum en het Gemeentelijk Archeologisch Centrum gevestigd. Wethouder Raymond Keur van Financiën en Sport, en ook verantwoordelijk voor Gebouwen, is bijzonder ingenomen met het besluit van de Rijksdienst.

Keur: “Ik ben erg blij dat wij voor dit belangrijke monument in onze stad een dergelijke omvangrijke bijdrage mogen ontvangen. Gisteravond is de Leidse gemeenteraad in meerderheid akkoord gegaan met ons voorstel tot restauratie en herontwikkeling. Daarin hebben wij behoedzaam begroot, en was de Brim-subsidie niet als dekking opgenomen. De bijdrage is dan ook zeer welkom en zorgt ervoor dat het financieel perspectief gunstiger is dan in het besluit is verwoord. Maar het belangrijkste is voor mij dat wij in Leiden een Kinderrechtenhuis, met nationale en misschien wel internationale allure, krijgen in een prachtig gerestaureerd monument”.

Advertentie

Leiden weeshuis


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×