Weeshuis net op tijd gered

De gemeente heeft net op tijd besloten het voormalige weeshuis aan de Hooglandse Kerkgracht te gaan restaureren en een huurcontract te sluiten met onder meer het Kinderrechtenhuis. Dat meldt het Leidsch Dagblad vandaag. Uit een recent openbaar geworden brief aan wethouder Raymond Keur (SP) blijkt dat de provincie, die er samen met de gemeente een gezamenlijke archeologische dienst vestigt, de vertraging rond de restauratie zat was. De provincie wacht al sinds 1998 op de verbouwing. Steeds echter trad er vertraging op. De laatste keer was in april van dit jaar, toen bleek dat het Kinderrechtenhuis moeite had de huur op te brengen. Zonder garantie daarover wilde de gemeente het hele project heroverwegen. Daarop schreef de provincie, ‘diep teleurgesteld’, een brief aan de wethouder.

De Voorschotense stichting Utopa kwam dus net op tijd met een huurgarantie. Volgend jaar begint de langverwachte restauratie. De kosten daarvan bedragen 10,2 miljoen euro. Behalve aan de archeologische dienst en het Kinderrechtenhuis, biedt het gebouw straks ook onderdak aan ROC en Cardea, die er een leer- werkplek inrichten. Bovendien zijn er ideeën over activiteiten zoals een kindercircus, oefenruimte voor kinderkoor de Leidse Sleuteltjes en congressen op het gebied van kinderrechten

Advertentie

Leiden weeshuis


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×