VVD zet vraagtekens bij verbouwing Weeshuis

De Leidse fractie van de VVD heeft dinsdagavond bij monde van raadslid Arend Jan Sleijster grote vraagtekens gezet bij de verbouwing van het voormalig weeshuis aan de Hooglandse Kerkgracht. Zonder dat de gemeenteraad daar ook maar op enig moment groen licht voor heeft gegeven heeft het College van Burgemeester en Wethouders al 320.000 euro uitgegeven aan adviseurs, ontwerpers en architecten. In de begrotingsplannen voor 2007 heeft het college nu al 969.000 euro gereserveerd. De totale bouwkosten belopen nu 10.2 miljoen euro maar de VVD is bang dat dit bedrag weer gaat oplopen.      

De VVD wil niet opnieuw voor voldongen feiten komen te staan en trekt nu luidruchtig aan de bel en vraagt het College in de voortgang van het Weeshuisproject meer zorgvuldigheid te betrachten en de gemeenteraad uitgebreid te informeren voordat onomkeerbare stappen worden gezet. De gemeenteraad bepaalt nog altijd het kader waarbinnen grootschalige projecten zich mogen bewegen, aldus Sleijster.

Leiden weeshuis


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×