D66 stelt vragen over subsidie Rembrandtfestival

De fractie van D66 heeft kennis genomen van een verzoek van de stichting Rembrandt Cultuur Festival i.o. om een gemeentelijke subsidie van € 140.000 te verkrijgen ten behoeve van de organisatie van een Rembrandtfestival in juli 2007. Voorts heeft de fractie kennis genomen van het besluit van uw College d.d. 22 december jl. om een bedrag van € 75.000 toe te kennen aan deze stichting i.o. en tevens de Raad aan te bevelen daaraan een bedrag van € 25.000 toe te voegen. Op grond van dat laatste besluit wil D66 via schriftelijke vragen weten wat de beweegredenen van het College van B & W zijn om het Rembrandtfestival nu opeens te willen subsidieren en andere festivals niet. Wat maakt het Rembrandtfestival zo anders?

D66 fractievoorzitter Paul van Meenen wil voor de eerste raadsvergadering in 2007 antwoord van het College. Twee moties vreemd aan de orde van de dag van SP en VVD worden dan behandeld en D66 wil weten waarom het College die discussie niet heeft willen afwachten en nu de raad min of meer voor een voldongen feit gaat stellen.  

Ook wil D66 weten wat de rol van de persvoorlichter is geweest na plaatsing van een artikel op Sleutelstad.nl, waarin gesteld wordt dat het CV van de woordvoerder van het Rembrandtfestival in twijfel werd getrokken. Handelde deze persvoorlichter in opdracht van het College?

Leiden rembrandtfestival


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×