Rembrandt Cultuurfestival lijkt gered

Er komt toch een raadsvoorstel voor subsidie aan het Rembrandt Cultuurfestival. Die toezegging deed wethouder Marc Witteman dinsdagavond in de gemeenteraad. Het festival lijkt hiermee in ieder geval voor 2008 gered. Het herhaald verzoek van de SP werd deze maal dus wel gehonoreerd, nadat eerst de fractievoorzitters waren geraadpleegd. Witteman overlegde afgelopen weekeinde ook met de organisatie van het festival. Zij gaven eerder signalen af dat het vrijwel onmogelijk zou zijn om nog een festival op poten te zetten voor de zomer van 2008. Na dat overleg concludeerde Witteman dat die mogelijkheid er nog wel degelijk is.

Vorige week leek het er nog op dat de plannen van het bestuur van het festival de dupe zouden worden van de “regeringsloze” periode in de stad. De subsidieaanvraag van 150.000 euro bleef liggen omdat de gemeenteraad heeft afgesproken geen politiek relevante besluiten te nemen. Daarmee kwamen ook toezeggingen van sponsoren op de tocht te staan. De SP trok zich het lot aan van de organisatie, aanvankelijk zonder resultaat. Het draagvlak blijkt er nu wel te zijn, zo bleek ook uit een persbericht van de PvdA vlak vóór de raadsvergadering. Eva de Bakker (SP) is verheugd met de bereidheid van de wethouder om met een voorstel te komen.”De 300 vrijwilligers van het festival verdienen dit!” 

Advertentie

Leiden rembrandtfestival


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×