Pvda-wethouder Marc Witteman rekent er op dat ook alle andere fondsen over de brug komen nu de gemeenteraad heeft ingestemd met een subsidie van 100.000 euro. (Foto: Chris de Waard).

Rembrandtfestival 'onder voorwaarden' gered

Met alleen de (zes) stemmen van GroenLinks en D66 tegen, ging de Leidse gemeenteraad afgelopen avond akkoord met het verlenen van een éénmalige subsidie van 110.000 euro aan het Rembrandt Cultuurfestival. De andere partijen hadden wel forse kritiek, zowel op de festivalorganisatie als de gevolgde procedure, maar lieten het belang van het doorgaan van het festival uiteindelijk toch zwaarder wegen. Er is echter wel een belangrijke voorwaarde. Het geld is uitsluitend beschikbaar voor een cultureel hoogstaand festival. Dat betekent volgens wethouder Witteman dat alle andere subsidiegevers nu ook over de brug moeten komen. “Het is samen uit, samen thuis,” aldus Witteman. Op de 40.000 euro die eerder was toegezegd door het Centrummanagement Leiden wordt niet meer gerekend, omdat dat geld inmiddels anders is besteed. Witteman doet echter wel een zwaar beroep op de Leidse ondernemers om alsnog over de brug te komen. In totaal is er zo’n vier ton nodig voor het driedaagse festival.

Oud-wethouder Rogier van der Sande (VVD) die per 1 januari de nieuwe voorzitter wordt van het Centrummanagement staat wel positief tegenover een bijdrage. Hij wil de komende periode met zijn bestuur bekijken wat er nog mogelijk is. Als meerdere subsidieverstrekkers het alsnog laten afweten, komt ook de gemeentelijke subsidie weer ter discussie. Die bijdrage komt er alleen als het zeker is dat er een volwaardig festival georganiseerd kan worden.

De organiserende stichting kreeg wel veel kritiek te verduren. Het feit dat een toegezegde evaluatie van het festival zoals dat afgelopen zomer plaatsvond nog steeds ontbreekt, ligt alle fracties zwaar op de maag.

Advertentie

Leiden rembrandtfestival


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×