Al 10 gewonden door storm

De Politie Hollands Midden, de brandweer en de ambulancediensten uit onze regio hebben hun handen vol gehad aan de storm die de laatste uren over het land raasde. Rondvliegend materiaal zoals dakpannen, afdekplaten, reclameborden en omvallende bomen en vliegende takken hebben de nodige problemen gegeven. Vanochtend vroeg kwamen de eerste meldingen van weeroverlast bij de politie binnen. Naar mate de wind toenam nam ook het aantal meldingen toe. Rond 15.00 uur raasde er een storm met windkracht 10 over de regio. Bij de gemeenschappelijke meldkamer kwamen alleen vanmorgen al zo’n 1000 telefoontjes binnen. Dat aantal wordt normaal gesproken in een hele dag afgehandeld. De meeste meldingen gingen over verkeersongevallen, omgevallen bomen en weggewaaide dakpannen. Tot 16.00 uur waren er al zo’n tien mensen naar het ziekenhuis waren gebracht vanwege letsel. Het gaat voornamelijk om mensen die van de fiets geblazen werden.

In Leiden en Voorschoten werd er door bewoners gemeld dat zij een sterke chemische lucht roken. Dit bleek afkomstig te zijn van het havengebied in Rotterdam. Op de Europaweg in Leiden waaide een bestelauto van de weg af en belandde in het water. Er raakte niemand gewond.

Vanmorgen schaarde op de N11 tussen Leiden en Bodegraven een vrachtauto die vervolgens door de harde wind op zijn kant kwam te liggen. De N11 is wegens takelwerkzaamheden enige tijd afgesloten geweest. In Rijnsburg viel op de Duizendschoon een lantaarn op een personenauto. Ook hier vielen geen gewonden.

Leiden januaristorm


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×