CDA wil opheldering over kerstpakketten Jan Verbaan

De CDA-fractie heeft het College van B&W gevraagd wat er klopt van het artikel in weekblad Het op Zondag waarin wordt beweerd dat SP-wethouder Jonas (Sociale Zaken) de  gemeenteraad onvolledig en onzorgvuldig heeft geïnformeerd over het plan van ondernemer Jan Verbaan om (op zijn kosten) via de voedselbank kerstpakketten te laten verspreiden onder Leidse minima.

Volgens Jonas was dat onmogelijk omdat de gemeente de benodigde namen en adressen uit privacy-overwegingen niet kon vrijgeven. Het CDA stelt dat dat ook niet nodig was, omdat Verbaan, toen nog alleen bekend als anonieme weldoener, die adressen nooit gevraagd heeft.

Volgens het college kwam Verbaan niet opdagen tijdens het spreekuur van de wethouder op 18 december. “Logisch”, zo redeneert het CDA: “Verbaan wilde immers anoniem blijven en had bovendien al weken op antwoord moeten wachten, zodat het plan sowieso niet meer door kon gaan, omdat de tijd ontbrak om het uit te voeren.”

Het CDA betreurt het dat de minima nu een kerstpakket is onthouden door gebrekkige en trage communicatie van gemeentelijke kant. De partij wil nu de toezegging dat er bij een volgend initiatief uit de samenleving om voor minima iets extra’s te doen, het college sneller en adequaat zal handelen. Ook vraagt de partij zich af of Jonas bewust zo langzaam heeft gereageerd, omdat vermoed werd dat Verbaan de anonieme weldoener was. Vastgoedondernemer Verbaan ligt al jarenlang om de haverklap met de gemeente overhoop over bouwvergunningen.

Leiden Jan Verbaan


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×