Fractievoorzitter Jan-Jaap de Haan vindt dat de discussie die raadsleden van met name PvdA en SP voeren via allerlei websites een bedenkelijk niveau heeft bereikt. "Een raadslid onwaardig." (Foto: Chris de Waard).

CDA blijft weigeren om stelling te nemen in RGL-discussie

De Leidse CDA-fractie neemt ook in de korte periode die nog rest tot aan het referendum over de RijnGouweLijn, geen stelling in de voor/tegen discussie. “We hebben een referendum uitgeschreven om de bevolking te vragen om ons te adviseren. Dat gaan we vervolgens diezelfde mensen niet vertellen waar ze voor moeten kiezen,” aldus fractievoorzitter Jan-Jaap de Haan die verder vertrouwt op de ‘common sense’ van de gewone Leidenaar.

De Haan nam ook afstand van de felle discussies die voor- en tegenstanders momenteel onder meer via deze site voeren. Vooral de raadsleden Keereweer (PvdA) en Van der Kraats (SP) krijgen er van langs: “Dit moddergooien is de gemeenteraad onwaardig en de kiezer schiet er niets mee op. Denk je nu echt dat er ook maar één Leidenaar zijn keuze laat afhangen van bijvoorbeeld het oordeel van de Referendumkamer over de zuiverheid van de campagnes?”.

Het CDA zal wel via de eigen website nogmaals uitleggen waar de partij staat in de discussie. Kort gezegd komt dat erop neer dat het CDA alleen voor de aanleg van de RGL is, als aan alle voorwaarden wordt voldaan. Of dat zo is, laat de partij dus over aan de kiezer die zich daar op 7 maart over kan uitspreken.

Leiden RijnGouwelijn


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×