De infotram is afgelopen avond door de gemeente ontmanteld. (Foto: PR).

Gemeente verwijdert Infotram RijnGouweLijn voortijdig

De ‘Infotram Referendum RijnGouwelijn’ die sinds 1 maart op het Stationsplein stond om voorlichting te geven over de RGL is vanavond door de gemeente weggehaald. Het was de bedoeling dat de infotram, in de vorm van een tramvoertuig, zoals die ook op de RijnGouwelijn komt te rijden bij een Leids ja, tot en met 7 maart zou blijven staan. Aangekondigde harde wind heeft de gemeente doen besluiten het ‘voertuig’ nu al te verwijderen.

De verwachting van het KNMI is dat de wind toeneemt tot kracht 8 vannacht en morgen. De houten constructie van de Infotram zou daaronder kunnen bezwijken. Wethouder John Steegh, verantwoordelijk voor de informatiecampagne voor het referendum van 7 maart, wil geen enkel risico nemen en heeft besloten de tram te laten afbreken.

De tram trok de afgelopen dagen veel bekijks en veel Leidenaren lieten zich door gemeente en voor- en tegenstanders informeren over de RijnGouwelijn. Het Infopunt Referendum RijnGouwelijn in het stadhuis is open tot dinsdagmiddag 6 maart 16.00 uur.

Leiden RijnGouwelijn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×