Afsluiting stationstraverse stoort VVD

Raadslid Frederik Zevenbergen van de VVD heeft dinsdagavond in de actualiteitsronde van de raadsvergadering zijn ergernis uitgesproken over de op handen zijnde afsluiting van de stationstraverse onder station Leiden Centraal. Als er toegangspoortjes komen voor reizigers is de doorgang voor passanten verleden tijd terwijl dit volgens Zevenbergen juist een van de charmes van de stationsdoorgang is. “Even tussen de middag een gezond broodje scoren, ook al ben je geen treinreiziger, moet toch mogelijk blijven.” Ook wethouder John Steegh is zeer ontstemd over de opstelling van de NS, maar kan niets meer doen dan druk uitoefenen op de NS om een andere oplossing te vinden waarbij de traverse wel openbaar toegankelijk blijft.

Steegh: “Het station zelf is honderd procent in handen van de NS en hier hebben wij geen zeggenschap over. Ik zal opnieuw met hen in discussie gaan op zoek naar betere oplossingen. Die toegangspoortjes kunnen best wel ergens anders geplaatst worden op de perrons zelf bijvoorbeeld. Het stoort mij ook zeer. “

Leiden nspoortjes


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×