Biesheuvel neemt PC Hooftprijs in ontvangst

De Leidse schrijver Maarten Biesheuvel heeft donderdag in het Letterkundig Museum in Den Haag de PC Hooftprijs 2007 in ontvangst genomen. Dat meldt RTV West. De jury kende de schrijver de prijs onder andere toe vanwege zijn verbeeldingskracht, absurdistische humor en stilistische rijkdom. Aan de prijs is een bedrag van 60.000 euro verbonden. Biesheuvel, die gister zijn 68e verjaardag vierde, studeerde rechten in Leiden en debuteerde in 1972 met de verhalenbundel In de Bovenkooi.

De manisch-depressieve Biesheuvel wisselt in zijn werk realistische verhalen, bijvoorbeeld over zijn gereformeerde opvoeding en zijn verblijf in een psychiatrische inrichting, af met surrealistische en malle vertellingen.

Leiden Maarten Biesheuvel


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×