Maarten Biesheuvel met in zijn hand een portret van zijn vrouw Eva. (Foto: Patricia Nauta).

Patricia Nauta trots op tweede plaats categorie Zilveren Camera

Een serie foto’s van schrijver Maarten Biesheuvel die laten zien hoe hij zijn dag doorbrengt, hebben de Leidse fotograaf Patricia Nauta de tweede prijs opgeleverd in de categorie Kunst, Cultuur en Entertainment, serie. “Ik vind het een erkenning voor mijn werk. Ik heb het gevoel dat ik hiermee behoor tot de top van Nederland.”

Je zou Patricia Nauta een laatbloeier in de fotografie kunnen noemen. Bijna zeven jaar geleden studeerde ze af aan de fotoacademie. Toen al fotografeerde ze Leidse schrijvers en dat zet Nauta door. Recentelijk ook nog met een serie waarbij ze schrijver/dichter Ilja Leonard Pfeiffer volgt. Maarten Biesheuvel is ze blijven volgen. “Het is een man die wel blijft hangen bij je. Na de dood van zijn vrouw Eva Biesheuvel (november 2018), was het even afwachten hoe het met Maarten verder zou gaan. Ik kwam toen vaak om een beetje te zorgen, al gauw begon ik ook met fotograferen.”


Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met fotograaf Patricia Nauta over haar serie ‘Hoe moet het nu met Maarten’.

In de serie is Maarten te zien als hij opstaat en zich aankleedt. De broekriem moet inmiddels een flink stuk worden aangehaald door de schrijver. De tafel die vol staat met eten dat merendeels de hele dag blijft staan en bezoekers die langskomen met cadeautjes of gewoon een beetje aandacht. “Het gaat wonderbaarlijk goed”, zegt Nauta. “Het duurde overigens wel even voordat ik durfde vragen of ik hem zo mocht fotograferen. Je moet een beetje brutaal durven zijn en mensen uit hun tent lokken. Dat levert uiteindelijk de mooiste foto’s op.”

De Zilveren Camera zelf en de publieksprijs worden zaterdag 1 februari uitgereikt in het Museum Hilversum. Daar is het werk van de top drie uit elke categorie daarna nog te zien tot 22 maart. Nauta blijft Biesheuvel volgen met haar camera zolang het mag van de schrijver. “Ik denk tot het einde, Maarten houdt ook van de aandacht.”

Advertentie

Cultuur Leiden Maarten Biesheuvel


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×