Buurt protesteert tegen Linkse Kerk

Meer dan dertig omwonenden hebben vandaag geprotesteerd tegen de legalisering van de Vrijplaats Koppenhinksteeg. “Bijna een jaar geleden zijn de krakers begonnen met een illegale verbouwing. Ze verplaatsen de Weggeefwinkel naar een onopvallende plaats in het complex, waardoor er bijna geen klanten meer zijn. Daarvoor in de plaats is grootschalige horeca gekomen, die zogenaamd de maatschappelijke activiteiten van de Vrijplaats mogelijk moet maken,” aldus buurtbewoners in een verklaring. De buurt is vooral fel tegen de horecafunctie van het gebouw. “Volstrekt onaanvaardbaar is dat CafĂ© De Linkse Kerk ook een terras wil hebben, waar bezoekers tot middernacht (waarom eigenlijk niet later?) overlast zullen veroorzaken. Dit slappe beleid van B&W zal er overigens in resulteren dat elders in Leiden de horeca zich ook niet meer aan regels gebonden voelt,” aldus de omwonenden.

Leiden Linkse Kerk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×