Eurodusnie wil terras via rechter afdwingen

De Leidse PvdA-fractie zal tegen een terras voor De Linkse Kerk stemmen. Dat heeft die partij vandaag bekend gemaakt. Eerder was de PvdA voor een terras als dat om 22.00 uur zou sluiten. PvdA-raadslid Henny Keereweer laat op zijn weblog weten dat er twijfel is ontstaan of zo’n afwijkende sluitingstijd wel in de vergunningsvoorwaarden kan worden opgenomen. Omdat ook de Linkse Kerk zelf tegen een vervroegde sluitingstijd is, ziet de partij nu helemaal af van instemming met de komst van een terras op de Hooglandse Kerkgracht. Daardoor is er geen raadsmeerderheid meer. “Geen terras dus! Ook geen kleintje”, aldus Keereweer. Eurodusnie kondigt aan naar de rechter te stappen om zo alsnog een terras af te dwingen.

Marco van Duijn van Eurodusnie gaat er vanuit bij de rechter in het gelijk gesteld te worden: “Het argument dat Linkse Kerk-bezoekers de beeldkwaliteit van de gracht verslechteren en daarom beter binnen kunnen blijven is immers moreel bedenkelijk en juridisch zwak. De sluitingstijd van 22.00 is gebaseerd op vooronderstellingen en op een opgeklopt angstscenario. Beide inperkingen tarten bovendien het gelijkheidsbeginsel, want waarom zou de Linkse Kerk wel dezelfde plichten hebben en niet dezelfde rechten als andere horecabedrijven”.

Eurodusnie denkt dat de rechter een terras zal toestaan zonder dat daarbij extra beperkingen die de Linkse Kerk zichzelf wilde opleggen nodig zijn. Van Duijn: “Totdat het bestemmingsplan is veranderd heeft de Linkse Kerk sowieso recht op een terras. De aanvraag voor een terrasvergunning is al op 13 maart jongstleden ingediend en alhoewel de afhandeling door het college doelbewust wordt vertraagd, zijn er geen gronden de vergunning te weigeren. De kans is dus levensgroot dat dankzij de PvdA de buurt straks een terras rijker is en een aantal vrijwillige overlastbeperkende afspraken armer. Wie daar wat mee opschiet, mag de PvdA zelf uitleggen.”

Leiden Linkse Kerk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×