Gemeente Leiden gaat woningen Roomburg terugkopen

Iedereen die na 1 maart van dit jaar een huis heeft gekocht in Roomburg en er vanaf wil kan contact opnemen met de gemeente Leiden. Wethouder Witteman wil zo dat deel van de kopers tegemoet komen die hun koopcontract tekenden zonder te weten dat het archeologische park er voorlopig niet komt. In eerste instantie wilde Witteman dat aanbod alleen doen aan de kopers die hun contract tekenden tussen het moment dat het College van B&W besloot dat er asielzoekers in Roomburg zouden worden opgevangen en het moment dat dat besluit bekend werd gemaakt. Omdat er ook mensen zijn die van de koop afwillen, nu de aanleg van het park nog jaren op zich zal laten wachten, besloot het college om 1 maart als peildatum te nemen.

Mensen die voor 1 maart een huis kochten vallen buiten de boot. Wel kunnen zij een zogenaamde planschadeclaim indienen, maar alleen als door een onafhankelijke deskundige wordt vastgesteld dat er inderdaad sprake is van waardevermindering van de woning. Wethouder Witteman gaat er juist vanuit de de woningen nu al fors in waarde zijn gestegen. Voor welk bedrag de gemeente de woningen eventueel gaat terugkopen wilde Witteman niet zeggen. “Dat is maatwerk, we gaan met iedereen in gesprek die zich bij ons meldt.” Volgens Witteman kost het terugkopen geen gemeenschapsgeld, omdat de woningen direct weer zullen worden verkocht. Eerder meldden zich al zo’n 60 kopers bij advocaat Willem van der Werf die zelf ook een woning in Roomburg kocht. Een deel van hen kondigde toen al aan de koop te willen ontbinden.

Leiden roomburg


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×