Raad akkoord met waterveld Roomburg

De gemeenteraad is gisteren bijna unaniem akkoord gegaan met het voorstel van sportwethouder De Wit om het hoofdveld van de Leidse hockeyvereniging Roomburg te vervangen door een waterveld. Het vervangen van het veld was eigenlijk pas over enkele jaren voorzien, maar omdat het veel intensiever wordt bespeeld dan vooraf was voorzien, is het kunstveld sneller gesleten. Vervanging moest nu echt, omdat het veld anders zou worden afgekeurd.

Chris de Waard sprak na het raadsbesluit met speler Wouter Schrama, Roomburg-voorzitter Roelof Hol en met sportwethouder Frank de Wit.

Er zou dan nog wel gespeeld kunnen worden, maar alleen op eigen risico omdat verzekeren dan niet meer mogelijk is, En zo’n versleten veld leidt sneller tot glij- en valpartijen. Dat risico wil niemand nemen en dus stemde de raad met uitzondering van de Partij voor de Dieren in met het beschikbaar stellen van de benodigde 432.000 euro. De Partij voor de Dieren wil geen kunstvelden, maar echt gras.

Bestuur en spelers van Roomburg zijn dolblij dat er nu een echt waterveld komt. Het bestaande veld is een zogenaamd semi-waterveld en daarop is het spel net een tikkie langzamer dan op een volwaardig waterveld.

Leiden Politiek Sport roomburg


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×