Eurodusnie woedend om nieuwe beleidsregels terrassen

Marco van Duijn van Eurodusie is woedend op het College van B&W da onlangs nieuwe beleidsregels opstelde voor terrassen in Leiden. Niet-commerciele instellingen, zoals De Linkse Kerk en Bar & Boos, mogen in de toekomst geen terras meer exploiteren. “Het Leidse college van Burgemeester & Wethouders is definitief stapelgek geworden,” zo schrijft de Eurodusnie-woordvoerder op de eigen site van het collectief. Volgens Van Duijn is dit de zoveelste pesterij aan het adres van Vrijplaats Koppenhinksteeg en worden daar nu alle niet-commerciele Leidse instellingen de dupe van. “Het verbod op niet-commerciĆ«le terrassen is al even van de pot gerukt als het onder het vorige college uitgevaardigde verbod op het drinken van alcoholische dranken in stadparken.”

Van Duijn: “In plaats van de door voormalig wethouder Hillebrand beloofde ‘algehele legalisering van de vrijplaats’ uit te voeren, laat dit linkse college zich gijzelen door de wijkvereniging Pancras West die zich al jaren verzet tegen het behoud van de 38 jaar oude vrijplaats.” Van Duijn vindt het onbegrijpelijk dat het college nog naar de wijkvereniging luistert. “Tijdens een nota bene door de wijkvereniging zelf in september 2006 uitgeroepen bijeenkomst, waarbij Wethouder Witteman aanwezig was, bleek immers dat het wijkverenigingbestuur op eigen houtje opereert en veruit de meeste omwonenden het legaliseringsproces steunen. Het ontmaskerde bestuur beloofde na afloop van de bijeenkomst beterschap. In werkelijkheid intensiveerde ze haar hetze tegen de vrijplaats.”

Eurodusnie gaat er vanuit dat het terras bij de Linkse Kerk uiteindelijk toch zal worden toegestaan. Volgens juridisch adviseur Bos van Eurodusnie is het terrasverbod een even bizarre als onwettige inperking die de juridische eindstreep niet zal halen. De inspraakperiode voor de nieuwe terrasregels is inmiddels gestart en loopt tot maandag 10 september. Daar heeft Eurodusnie hetzelfde probleem mee als de wijkvereniging tegen het voornemen om de Linkse Kerk en Bar & Boos te gedogen. Het is namelijk vakantietijd en ook bij Eurodusnie zijn dan de meeste vrijwilligers van hun zomerstop aan het genieten.

Leiden Linkse Kerk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×