Politie verhoort journalist in verband met bedreiging wethouder

Sleutelstad-journalist Chris de Waard is donderdag door de politie verhoord in verband met de oproep die de Leidse ondernemer Jan Verbaan onlangs via deze site deed aan (toekomstige) bewoners van de nieuwbouwwijk Roomburg.

Verbaan zou gezegd hebben dat hij de boetes wil betalen van boze Roomburgers die met bakstenen de ruiten van PvdA-wethouder Witteman in zouden gooien. Verbaan ontkende later tegenover de gemeente dat hij deze uitlatingen zo gedaan heeft, maar herhaalde ze een dag later wel in het Leidsch Dagblad. Witteman besloot daarop aangifte tegen Verbaan te doen wegens het aanzetten tot geweld. Hoever de politie met het onderzoek is, kreeg de Waard niet te horen.

Bij het verhoor wilde de politie met name weten of Verbaan zijn uitlatingen letterlijk heeft gedaan en of er opnames van het gesprek zijn. De Waard heeft op deze vragen geen antwoord gegeven. “We zijn geen verlengstuk van justitie en gaan dus niet actief meewerken aan een onderzoek,” aldus de Waard die het verhoor vergelijkt met het afstaan van video-opnames door tv-zenders. “Dat probeert justitie ook met enige regelmaat en er is geen omroep die daar vrijwillig aan mee zal werken.”

Leiden Jan Verbaan


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×