Provincie: "Leiden kan aanwijzing nog voorkomen"

Govert Veldhuijzen, gedeputeerde Verkeer en Vervoer van de provincie Zuid-Holland, hoopt dat Leiden voor 17 oktober toch nog met een voor de provincie aanvaardbaar alternatief komt voor een ‘ongedeelde lightrailverbinding door het centrum van Leiden.’ Volgens Veldhuijzen is overeenstemming tussen gemeente en provincie nog steeds mogelijk en kan zo een aanwijzing worden voorkomen. “Tot het besluit genomen is in Provinciale Staten kan er op initiatief van Leiden nog steeds verder worden gesproken. Deze aanwijzing is een stap die je eigenlijk niet wilt zetten. Maar we gaan het toch doen, omdat we van mening zijn dat één gemeente de regionale belangen niet in de weg kan staan”. De Leidse verkeerswethouder Steegh kan niks met die oproep: “We mogen met een alternatief komen, maar alleen als er een RGL door het centrum in zit.”

Leiden heeft in juli een plan gepresenteerd dat uitgaat van een stelsel van busbanen. Veldhuijzen: “Reizigers moeten in dat geval steeds overstappen van bus op tram bij de stations Lammenschans en Leiden Centraal. Voor de provincie en de andere betrokken gemeenten is dit niet acceptabel. Ook zij blijven van mening dat de RijnGouwelijn aantrekkelijk openbaar vervoer biedt, omdat reizigers zonder overstap doorrijden naar het centrum van Leiden en de kust.”

Advertentie

Leiden RijnGouwelijn


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×