Ook GroenLinks ongelukkig met doordrukken RGL

De fractie van GroenLinks is tegen het voornemen van gedeputeerde staten om de aanleg van de RijnGouweLijn door de Breestraat af te dwingen. Volgens fractievoorzitter Jos Posthuma is er een compromis mogelijk waar alle partijen baat bij hebben. “Het voornemen van GS van Zuid Holland om een aanwijzing te geven aan de gemeente Leiden leidt slechts tot een uitzichtloos juridisch gevecht met alleen maar verliezers,” aldus Posthuma die het betreurt dat het nieuwe Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP) van de gemeente Leiden niet door GS als een goed alternatief wordt gezien.

GroenLinks was altijd voor de aanleg van de RGL door de Breestraat, maar toen in het referendum bleek dat het traject door de Breestraat niet kan rekenen op voldoende draagvlak onder de Leidse bevolking ging GroenLinks overstag. De partij ziet in een verbinding via de Hooigracht en de Langegracht nu een goed alternatief. Posthuma: “GroenLinks vat het ‘Nee’ tegen het tracĂ© door de Breestraat niet op als een ‘Nee’ van de Leidse bevolking tegen de komst van een tram.”

“Het GVVP kan rekenen op draagvlak van velen in de stad en ook van de tegenstanders van de komst van de RGL door de Breestraat. Het laat de mogelijkheid open om de vrije busbanen, die de kern vormen van het hoogwaardige openbaar vervoer, ‘bij gebleken succes’ te vertrammen. Bovendien is uitgerekend dat het aanzienlijk goedkoper kan zijn en tot een samenhangend netwerk van openbaar vervoer leidt en niet enkel de aanleg van een losse tramlijn”.

Leiden RijnGouwelijn


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×