Informatie nieuwe college afgerond

Morgenochtend biedt informateur Breimer, mede namens Melanie Schultz, aan burgemeester Lenferink het advies aan over de samenstelling van de nieuwe coalitie. In het advies is ook het standpunt over de RijnGouwelijn opgenomen, waarover de beoogde partijen het eens zijn geworden. Naar verwachting staat in het advies dat CDA, PvdA en VVD gaan proberen een nieuw college te vormen. Mogelijk aangevuld met GroenLinks. Dat zou ook verklaren waarom de informatie wat langer heeft geduurd dan gepland. Gisteren hield het CDA een bijeenkomst over de draai die die partij heeft gemaakt inzake het standpunt over de RijnGouweLijn.

Daar bleek dat de CDA-achterban begrip toonde voor de draai, waarmee de weg naar collegedeelname ook voor die partij werd vrijgemaakt. Eerder was al duidelijk geworden dat er geen meerderheid meer is te vinden van partijen die de aanleg van de RGL helemaal afwijzen.

Leiden Coalitieakoord 2007


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×