Leidse Milieuraad boort RGL de grond in

De Leidse Milieuraad onder voorzitterschap van oud-raadslid voor de PvdA Dick Wijfje, aanvankelijk tegen een sneltram over de Breerstraat en de de binnenstad pleit nu, gezien de hernieuwde omstandigheden, voor een ondergrondse variant van de RijnGouwelijn. De sneltram zou dan op de Lammenschansweg ter hoogte van de Jan van Houtbrug de grond in duiken om er even ten westen van het Centraal Station weer naar boven te komen.

Een dergelijke variant is weliswaar vele malen duurder, maar kan de moeizame relatie tussen provicie en gemeente wel uit het slop trekken en is een oplossing voor vele jaren waar meer draagvlak voor te vinden valt dan welke andere bovengrondse variant ook. Bovendien is er elders in het land, bijvoorbeeld in Den Haag, de laatste jaren veel ervaring opgedaan met ondertunneling waardor nieuwe technieken beschikbaar zijn gekomen en tunnelboren ook goedkoper is geworden dan een aantal jaren geleden. 

De Leidse Milieuraad adviseert sinds 2005 het College van B & W gevraagd en ongvraagd over actuele milieuvraagstukken. Het gehele advies van de Leidse Milieuraad is terug te vinden via internet: //leidsemilieuraad.nl 

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×