Wijkvereniging eist dat gemeente optreedt tegen vrijplaats

Wijkvereniging de Pancras-West eist dat de gemeente Leiden onmiddelijk start met handhavend optreden tegen de horecavoorzieningen in de Vrijplaats Koppenhinksteeg. “Door de recente uitspraak van de Raad van State is er geen sprake meer van een horecabestemming voor de Linkse Kerk en moet die als illegaal bestempeld worden. Daardoor kan er van een terras al helemaal geen sprake meer zijn. De gemeente dient te handhaven,” zo schrijft de wijkvereniging aan de Commissie voor de bezwaar- en beroepschriften van de gemeente Leiden.

Op 10 oktober heeft de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak gedaan op het bezwaar tegen de restaurantbestemming van het pand Koppenhinksteeg 2, 2b en 2c dat de wijkvereniging had gemaakt. “Ons bezwaar is door de Raad van State gegrond verklaard en aan de restaurant is goedkeuring onthouden, waardoor voor de panden Hooglandsekerkgracht 4, Koppenhinksteeg 2, 2b en 2c en het pand Koppenhinksteeg 4 alleen de bestemming Maatschappelijke Doeleinden geldt,” aldus wijkvoorzitter Jaap van Meijgaarden. “Hierdoor is iedere vorm van horeca in strijd met het bestemmingsplan. In het bestemmingsplan is namelijk aangegeven dat horeca alleen is toegestaan als dat met een aanduiding op de plankaart is aangegeven. Daarvan is bij de panden van de Linkse kerk en Bar en Boos dus geen sprake meer. Als gevolg hiervan kan er ook van een terras geen sprake zijn.”

Leiden Linkse Kerk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×