Ook dit jaar bevolken talloze tijdgenoten van Rembrandt de stad tijdens het Rembrandt Cultuurfestival. (Archieffoto: Chris de Waard).

Rembrandt Cultuurfestival van start

Vandaag en morgen viert Leiden de geboortedag van Rembrandt van Rijn. De activiteiten van het festival vinden vooral plaats rond de Burcht, de Pieterskerk, Molen de Put, de ‘Rembrandt Plaats’ (Weddesteeg) en in het gebied rond de Hooglandse kerk. Tussen het Rembrandtkwartier en de binnenstad kunnen bezoekers zich voor een 17e-eeuwse prijs vanaf de Rembrandt-havens per boot laten vervoeren. De eigenlijke verjaardag van Rembrandt wordt om middernacht ingeluid door wethouder Paul Jonas die een krans zal leggen om het borstbeeld van de schilder op de kop van de Witte Singel.

In het centrum worden onder andere verschillende kluchten gespeeld en rond de Hooglandse Kerk wordt weer een schildersmarkt gehouden. In het Weeshuis worden zogenaamde Franjeconcerten gehouden en vanavond is er de spectaculaire openluchtvoorstelling ‘Alice in Wonderland’. Deze hallucinerende voorstelling door Theatergroep Gajes wordt op het Pieterskerkplein gehouden. Beide voorstellingen zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

Voor het totale programma zie: www.rembrandtfestival.nl

Leiden rembrandtfestival


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×