De Haagse oud-wethouder Pieter van Woensel is het enige nieuwe gezicht in het nieuwe Leidse college. (Foto: Chris de Waard).

Prominente rol voor Haagse ex-wethouder in Leids college

Pieter van Woensel is de nieuwe wethouder Stedelijke Ontwikkeling. De oud-wethouder van Den Haag krijgt bovendien de taak om alle gemeentelijke projecten ter verbetering en versterking van het historisch stadscentrum aan te sturen. De geboren Brabander woont nog in Den Haag maar wil zo snel mogelijk naar Leiden verhuizen.

De 37-jarige bestuurder is al geruime tijd actief in de politiek. Hij was raadslid en fractievoorzitter voor de VVD en zat in zijn studententijd ook al in de raad, toen nog in Groningen voor een lokale partij. Voor zijn periode als wethouder in de Hofstad werkte hij voor de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. In 2004 volgde hij tussentijds Bas Verkerk op als wethouder Economie en Personeel. Hij startte deze regeringsperiode in 2006 als wethouder Verkeer maar stapte begin dit jaar op in verband met de RandstadRail. De budgetoverschrijding van 12 miljoen euro in dat project was aanleiding voor hem om zijn politieke verantwoordelijkheid te nemen.

VVD fractievoorzitter Paul Laudy is zeer content met de keuze van Van Woensel voor Leiden. “Met hem presenteren we een uitstekende wethouder aan de stad. Hij heeft ervaring met een soortgelijke portefeuille in de Haagse binnenstad. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij voor Leiden van grote waarde gaat zijn.” Van Woensel zelf toonde zich dinsdagavond vereerd met de voordracht. “Ik ben erg enthousiast om aan de slag te gaan in Leiden. Een boeiende portefeuille in een prachtige stad!”

Leiden Coalitieakoord 2007


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×