'Waterproef', architectuurprijsvraag Leidse watertoren

In opdracht van de gemeente Leiden organiseert RAP Architectuurcentrum een architectuurprijsvraag, ‘Waterproef’, voor de watertoren aan de Hoge Rijndijk. De toren werd 100 jaar geleden gebouwd en is een ontwerp van architect W.C. van Manen, in opdracht van de Leidsche Duinwatermaatschappij. Doel van de prijsvraag is om ideeën te verzamelen voor een nieuwe bestemming voor dit markante rijksmonument, met als uitgangspunt, dat het gebouw een publieke bestemming zou kunnen krijgen, zoals een restaurant, galerie of uitkijktoren. Dit is dan wel aan de potentiële koper, want na de wedstrijd biedt de gemeente het monument te koop aan.

Architecten, interieurarchitecten, stedenbouwkundigen en studenten Bouwkunde worden uitgenodigd mee te doen aan de ideeënprijsvraag Waterproef. Op donderdagavond 24 april maakt RAP Architectuurcentrum het prijsvraagprogramma bekend, evenals de samenstelling van de jury. Vanaf 25 april is het prijsvraagprogramma te downloaden via www.rapsite.nl

Onder de winnaars is een totaal van € 6.000,- aan prijzengeld te verdelen.

Leiden watertoren


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×