VVD: "Hillebrand slecht verliezer"

“Niet zo chique”. Zo noemt VVD-fractievoorzitter Paul Laudy het feit dat oud PvdA-wethouder Ron Hillebrand een steunbetuiging aan de Vrijplaats Koppenhinksteeg heeft mede-ondertekend. Laudy: “U kent Hillebrand, aka Ron Beton. In een vorig leven was hij raadslid en wethouder hier ter stede voor de PvdA. Ron, wiens meest recente Leidse wapenfeiten de boekenplank bij het station en de taxistandplaats zijn, houdt zich tegenwoordig bezig met provinciale politiek. Hij is aanvoerder van de sociaal-democraten in het provinciehuis. Althans, dat dacht ik…”. In de petitie onderschrijven enkele tientallen ‘maatschappelijk betrokken Leidenaren’ de wens van de Vrijplaats om op het besluit niet te legaliseren terug te komen.

Hillebrand zette ooit het legalisatie-traject van de Koppenhinksteeg in. “Nu een en ander niet doorgaat kan hij zich blijkbaar niet bedwingen om zich er vanuit het provinciehuis toch nog mee te bemoeien,” aldus Laudy. “In het algemeen is dat niet zo chique van een oud-bestuurder. Je hebt je kans gehad! Je wilt nieuwe bestuurders niet voor de voeten lopen en bovendien: het staat zo lullig!”

Laudy denkt dat Hillebrand met zijn sympathieverklaring een oude rekening met de Leidse PvdA wil vereffenen. Die partij serveerde hem en collega Buijing destijds af na de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 en kwam met twee nieuwe wethouders-kandidaten; Marc Witteman en Gerda van den Berg. “Door zich zo nadrukkelijk te bemoeien met het dossier, lijkt hij bovendien ook afstand te nemen van zijn opvolger van destijds; Marc Witteman, die het dossier de eerste twee jaar na het vertrek van Ron in portefeuille had. Hij sluit zich immers nadrukkelijk aan bij Marco van Duijn, die op Sleutelstad nogmaals verhaalt dat een en ander in zijn visie mis is gegaan ‘door het getreuzel van de gemeente om de legalisatie vlot te trekken’. Met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig,” aldus Laudy.

Leiden Linkse Kerk


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×