Armin van Buuren stelt geluidsnorm 3 oktober

De gratis optredens die de wereldberoemde Leidse dj Armin van Buuren sinds enkele jaren geeft tijdens Koninginnedag, zorgden in de omgeving van de Garenmarkt voor zo’n stroom van klachten dat de gemeente genoodzaakt was om maximale geluidsnormen op te leggen. In de vorige evenementennota ontbreekt zo’n maximum. Vooruitlopend op de nieuwe nota die dit najaar wordt behandeld, wil de gemeente de ‘Armin-norm’ ook voor de komende viering van Leidens Ontzet gebruiken. De VVD maakte zich zorgen over een strengere handhaving dan vorige jaren en diende dinsdagavond namens de gehele gemeenteraad een motie in waarin werd gepleit om niet strenger dan andere jaren te controleren.

Uit de toelichting van burgemeester Lenferink bleek dat het alleen een middel is om de echte exreme vormen van geluidsoverlast aan te kunnen pakken. Daarmee kon iedereen leven.

Leiden 3 Oktober 2008


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×