Afgelopen avond werd voor de 18e keer de Internationale Herdenking van Leidens Ontzet gevierd. In verband met de restauratie van de Pieterskerk week de organisatie dit jaar uit naar de Hooglandse Kerk. Dat beviel zo goed dat voorzitter Menno Smitsloo zelfs overweegt om volgend jaar weer in de Hooglandse Kerk neer te strijken. De sfeer werd door de bezoekers als 'intiemer' ervaren. Optredens van Anita Meijer en Jeroen van der Boom waren het klapstuk van de avond. Klapstuk stond overigens ook op het menu, met hutspot uiteraard. Op de foto opent Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, Jan Franssen, de avond met een toespraak, waarin hij een pleidooi hield voor het voortzetten van deze traditie met behulp van het bedrijfsleven en de overheid. Een nauwelijks verhulde oproep aan de gemeente Leiden om het gala voortaan weer te ondersteunen. Daarna werd het Leidse volkslied gezongen. (Foto's: Chris de Waard).

Hooglandse Kerk bevalt goed voor Haring en Corenwyngala

Leiden 3 Oktober 2008


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×