K&G geslagen, maar niet verslagen

K&G is springlevend en dat gaat het beroemde Leidse muziekkorps de komende periode ook flink laten zien. Tijdens de viering van Leidens Ontzet is K&G weer als vanouds vertegenwoordigd tijdens de Pleintaptoe en de grote optocht. Woordvoerder Marco Borst van K&G: “Je wilt natuurlijk nooit dat zoiets als dit je overkomt, maar als het dan toch moest gebeuren is dit qua timing dan nog het minst slechte moment. We kunnen de komende week volop laten zien dat we er nog zijn”. In tegenstelling met vorige jaren lopen de muziekkorpsen dit keer overigens in een aparte streetparade voor de optocht uit. Tijdens de taptoe en de optocht houden vrijwilligers van de Stichting Vrienden van K&G een inzamelingsactie. Ook onderzoekt die stichting of ze de organisatie van K&G over kan nemen van het in december geplande donateursconcert in de Pieterskerk. De organisatie daarvan kost normaal gesproken veel geld en dat kan de vereniging K&G zich nu even niet permitteren. Via sponsoring hoopt de stichting het concert nu om te dopen in een benefietconcert, waarvan de opbrengst naar K&G gaat.

Als het benefietconcert inderdaad doorgang vindt, wordt het op 14 december gehouden in de gerestaureerde Pieterskerk.

Advertentie

Leiden kengfraude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×