Regen en kou, ook tijdens de taptoe van verenigingen. Het mocht de pret nauwelijks drukken. (Foto's: Chris de Waard).

Pleintaptoe gestaakt, taptoe verregend

Het zit K&G niet mee. Na de financiële problemen, hebben nu ook de weergoden zich tegens Leidens trots gekeerd. Doordat de kans op blikseminslag te groot werd, is een flink deel van de pleintaptoe niet doorgegaan. K&G 3 kon nog wel optreden, net als Metro uit Scheveningen.

 

De junioren van K&G, D.V.S. uit Katwijk en de Show- en Marchingband van K&G konden onverrichterzake naar huis. Ook de opbrengst van de collecte voor K&G viel daardoor een beetje tegen. Er werd zo’n 2.100,- euro opgehaald. Eén van de vrijwilligers van de K&G reddingsactie is Claas Griffioen. De man de de Reveillle op 3 oktober weer nieuw leven inblies. Hij is ook morgen voor K&G in touw en heeft het streefbedrag voor de optochtcollecte nu op 98.000 euro gezet. Met een ton is K&G uit de eerste problemen. Da’s nog geen euro per toeschouwer, dus dat moet kunnen.

De andere taptoe, die van de verenigingen, ging wel door, maar had ook flink te lijden onder het barre weer. Onder alles waaronder je maar een beetje droog kon blijven, liep de stoet door het centrum.

Leiden 3 Oktober 2008 kengfraude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×