Marco van Duijn (rechts) met de trofee, een beeldje. (Foto: PR)

Trofee voor woordvoerder Koppenhinksteeg

Marco van Duijn van de Vrijplaats Koppenhinksteeg heeft de Sociale Innovatie wissel Trofee gekregen. Deze wisseltrofee wordt steeds na drie maanden doorgegeven aan iemand die het verdient. De estafette is begonnen op het nationale congres voor Sociale Innovatie dat op 26 juni 2007 in Huissen werd gehouden. “De Vrijplaats aan de Koppenhinksteeg is al bijna 40 jaar een warm, bruisend, sociaal en ideologisch kloppend hart in de Leidse binnenstad,” aldus Ton Duijndam van Speeltuinvereniging De Doorbraak die de trofee eerder ontving en hem nu doorgeeft.

Duijndam: “Zo’n zeventig vrijwilligers, van jong tot oud, zorgen ervoor dat de Vrijplaats blijft functioneren. Opvallend boegbeeld, initiatiefnemer en woordvoerder binnen en buiten de Vrijplaats is Marco van Duijn. Marco zet zich al jaren in voor legalisering van de Vrijplaats. Daarnaast heeft hij als inwoner van Leiden, zowel lokaal als landelijk, veel bijgedragen aan het mogelijk maken en stimuleren van (sociale) innovaties op zowel cultureel, maatschappelijk en sociaal gebied.”

In het project Kleurrijk Leiden – Leiden speelt met Kleur hebben vrijwilligers van speeltuin de Doorbraak, lokale MigrantenZelfOrganisatie’s (MZO’s) en buurtbewoners o.a. gezamenlijk nagedacht over de toekenning van de Sociale Innovatie wissel Trofee. “De initiatieven binnen de Vrijplaats blijken op veel bekendheid en waardering te kunnen rekenen. Wij zijn er trots op om in stad te wonen waar dit sociale innovatief reeds jaren levenskrachtig blijkt te kunnen zijn. De uitreiking aan Marco van Duijn, als woordvoerder van de Vrijplaats, wordt dan ook breed gesteund. Hij/Zij verdienen het.”

Leiden Nieuws Linkse Kerk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×