Gemeente Leiden verliest in hoger beroep coffeeshop-zaak

De Raad van State heeft uitspraak gedaan inzake het hoger beroep van de gemeente Leiden ten aanzien van het handhaven van coffeeshop Joy en New Times in de Beschuitsteeg. De wijkvereniging en de bewoners van de Beschuitsteeg zijn zeer verheugd over de uitspraak, dat de Raad de horeca-activiteiten in strijd met het bestemmingsplan acht en geen onderbouwing ziet voor een ontheffingsprocedure of een overgangsrecht. De gemeente moet binnen zes weken een nieuw besluit te nemen over het verzoek tot handhaving, met in acht neming van hetgeen door de Raad van State is overwogen. Naar het oordeel van de wijkvereniging kan zo’n besluit niets anders inhouden dan dat de coffeeshop en het café in het pand Beschuitsteeg 6 gesloten worden, wegens strijdigheid met het bestemmingsplan.

Voor de wijkvereniging en bewonerscommissies biedt deze uitspraak ook perspectief voor vergelijkbare situaties, zoals bij de Vrijplaats Koppenhinksteeg, waarover eveneens een hoger beroep is aangespannen. De uitspraak daarover is uitgesteld, maar wordt op korte termijn verwacht.

Advertentie

Leiden Coffeeshop


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×